Onze kandidaten

Partij voor het Noorden
Fractie Groningen

Na een drukke periode van interne beraadslaging en verschillende sollicitatiegesprekken heeft de Partij voor het Noorden een betrouwbare kieslijst samengesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Groningen. Het betreft een solide lijst van betrokken Groningers die zich kandidaat gesteld hebben en namens de Partij voor het Noorden mee zullen doen aan de verkiezingen! 

Met gepaste trots kunnen wij u mededelen dat wij kandidaten op de lijst hebben staan vanuit de gehele gemeente Groningen, inclusief de voormalige gemeenten Ten Boer en Haren. Immers zijn wij een Partij voor het hele Noorden.

Bekende lijstduwers op de lijst zijn o.a. Jan Oosterhaven, oud-hoogleraar in regionale economie, Rien de Koning, oud-raadslid uit Haren en Wolter Kobus, voormalig fotograaf voor het Nieuwsblad van het Noorden. Ook zijn er verschillende jeugdige, maar bevlogen kandidaten die een verschil willen maken binnen de gemeente.

Hieronder stellen de top 5 kandidaten zich graag even aan u voor. Leendert, Matthijs, Rob, Jelle en Evelien zijn klaar voor de strijd!


Leendert van der Laan - onze lijsttrekker

Groningen, Kostverloren | Lijsttrekker

Aangenaam kennismaken! Mijn naam is Leendert van der Laan en ik mag de spreekwoordelijke kar trekken tijdens deze campagne!

Ik ben gevraagd door het bestuur van de Partij voor het Noorden om als de lijsttrekker de campagne te gaan voeren. Ik word als een goede keuze gezien, mede door mijn ervaring als Statenlid bij de Provinciale Staten van Groningen, maar ook omdat ik de medepartijoprichter ben! Het is dit jaar precies 20 jaar geleden sinds Teun Jan Zanen, Aleid Brouwer en ondergetekende de Partij voor het Noorden hebben opgericht. Wij deden dit omdat wij niet geloofden dat de belangen van Groningen, Friesland en Drenthe goed vertegenwoordigd worden in Den Haag.

Twintig jaar later en ik geloof dit nog steeds!

Ik woon in bijna hartje stad, maar ben van oorsprong een dorpsjongen. Iemand die dus ook de belangen van het platteland goed kent en kan behartigen. Als vrijwilliger besteed ik veel tijd in de wijk-aan-wijkactiviteiten en het wijkcentrum van o.a. Kostverloren. Ik wil een progressieve gemeente Groningen!

Wij zijn een solide middenpartij met een progressief karakter, die nooit de linker en rechter flanken opzoekt. Wij gaan altijd het gesprek aan met andere partijen, want samen bereiken we meer. De Partij voor het Noorden is als onafhankelijke regionale partij ook niet gebonden aan typische Den Haagse taferelen. Wij laten ons op gemeentelijk en provinciaal beleid niet leiden door politieke carrièremakers uit de Randstad. Dat maakt ons uniek, maar tegelijkertijd ook heel gewoon. Wij zijn als partij namelijk heel kritisch over de zaken die belangrijk zijn voor ons als noorderlingen. Veel mensen herkennen zich in de Partij voor het Noorden omdat wij voor hen vechten. Dat maakt ons de échte partij die opkomt voor het noorden!


Matthijs Arjen Hekert - Nummer 2

Groningen, Corpus den Hoorn | Kwartiermaker

Hallo! Ik ben Matthijs Arjen Hekert: niet alleen de nummer 2, maar óók de kwartiermaker van deze nieuwe fractie!

Meer dan een jaar geleden ben ik gevraagd door het bestuur van de Partij voor het Noorden om te polsen of onze partij nodig is in de gemeente Groningen. Het resultaat is overweldigend: het vertrouwen in de landelijke politiek staat op een erg laag pitje, terwijl gezonde provinciale partijen zoals de Partij voor het Noorden als erg betrouwbaar worden gezien. Toch ontbreekt er in de gemeente Groningen een betrouwbare en progressieve lokale partij.
De roep is er dus wel degelijk en wij kunnen en zullen deze dus ook niet negeren!

Nadat het Ja-woord was gegeven door ons bestuur ben ik aangewezen als de kwartiermaker. Dit maakt mij verantwoordelijk voor o.a. de kandidaten werving, het verkiezingsprogramma, huisstijl, (sociale) media, de campagne en alle logistiek waar je niet snel aan zal denken. Mijn persoonlijke hoogtepunt tijdens dit traject was afgelopen december, toen het bestuur mij het vertrouwen gaf om naast het kwartiermakerschap ook als nummer 2 op te treden!

Ik ben zelf opgegroeid in Lewenborg, al ben ik tegenwoordig te vinden in Corpus den Hoorn. Naast het kwartiermakerschap werk ik voor de Statenfractie van de Partij voor het Noorden in de Provinciale Staten van Groningen. Ook ben ik parttime (cultuur)historicus en zet ik mij in mijn vrije tijd in voor de armoedebestrijding binnen de gemeente. 


Rob Griep - Nummer 3

Groningen, Hoornsewijk

Mijn naam is Rob Griep en ik ben nummer 3 op de lijst!

Ik ben een trotse vader van 4 kinderen. Als geboren en getogen Grunneger ben ik werkzaam in de zorg. Vanuit die positie heb ik de laatste jaren van dichtbij meegemaakt hoe de gemeente omgaat met de zorg en het armoedebeleid. Zo ben ik terecht gekomen bij de Partij voor het Noorden. Het is de visie en het beleid van deze partij die mij zeer aanspreekt. Ik zie hoe de gemeente er écht aan toe is en ik wil mij dan ook graag inzetten voor een gezond zorg- en armoedebeleid!

Ik ben een man van weinig woorden, maar ook een man van aanpakken! Als ik onze partij moest samenvatten zou ik zeggen 'Zeggen waar je voor staat en staan voor wat je zegt!' En dat is dan ook gelijk mijn slogan!


Jelle Philip Dams - Nummer 4

Groningen, Oosterparkwijk

Ik ben Jelle Dams, student aan de Rijksuniversiteit en de nummer 4 op onze mooie lijst!

Momenteel zit ik in mijn Pre-master Energy and Climate Law aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik heb veel interesse in de onderwerpen van klimaatverandering en energietransitie. Zo ben ik uiteindelijk ook bij de Partij voor het Noorden beland: ik schoof aan bij een onderzoeksgroep die de Statenfractie had opgericht. Ik voelde mij gelijk thuis bij de partij! De volksvertegenwoordigers van de Partij voor het Noorden debatteren niet over nutteloze onderwerpen of vergaderen urenlang, zij zetten juist alles op alles om een verschil te maken voor Groningen!
Toen de vraag kwam of ik één van de volksvertegenwoordigers wilde zijn hoefde ik niet lang na te denken!

In mijn vrije tijd sport ik graag en zet ik mij in voor een veilig, schoon en vooral prettig Groningen. Het politieke landschap is mij misschien nog nieuw, maar ik ga graag de strijd samen met mijn fractie aan om dit een werkelijkheid voor Groningen te maken!


Evelien Bernabela - Nummer 5

Groningen, De Hoogte

Hallo, ik ben Evelien!

Ik ben zelfstandig ondernemer en ik heb mijn eigen bureau voor grafisch ontwerp, webdesign, illustraties en workshops. In het verleden was ik werkzaam bij de Statenfractie van de Partij voor het Noorden, het is een partij waar ik mij goed in kan vinden. Verder ben ik vrijwilliger bij verschillende duurzame en sociale organisaties. Dit vind ik gewoon erg belangrijk. Jezelf inzetten voor je stad is misschien het beste wat je kan doen. Ik werk er dan ook graag aan mee om onze leefomgeving schoon, sociaal en mooi te houden.