Verkiezingsprogramma

Martinitoren

Een verkiezingsprogramma is specifiek geschreven voor de gemeente waar de verkiezingen plaatsvinden - voor ons is dat dus de gemeente Groningen! Het programma biedt een overzicht voor de kiezers wanneer zij in het kieshokje staan, zo weten zij wat ze verwachten kunnen van de kandidaten waar zij op stemmen. 

Voor landelijke partijen is het gemeentelijke verkiezingsprogramma vaak een variatie op het landelijke programma. Dat is helemaal niet zo vreemd, immers verwachten kiezers in grote lijnen hetzelfde politieke gedachtegoed terug te zien op gemeentelijk niveau. Dat heeft echt wel als gevolg dat er weinig flexibiliteit bestaat buiten het landelijke programma om. In andere woorden, de gemeentelijke afdelingen van landelijke partijen kunnen zich naar onze mening onvoldoende aanpassen aan de behoeften van elke gemeente.
En dat zijn soms wel uitermate grote behoeften! 

De fractie Groningen van de Partij voor het Noorden zit niet vast aan dergelijke nationaal programma, maar focust zich uitsluitend op wat de gemeente Groningen nodig heeft. Beschreven in ons programma staan bijvoorbeeld onze antwoorden op de woningnood, de groeiende groep inwoners die onder de armoedegrens leven, de krimpende sport- en cultuurvoorzieningen die alsmaar naar de gemeentegrens geduwd worden, de aardbevingsschade en de essentiële compensatie die er moet komen voor die schade, zorg en welzijn, veiligheid, onderwijs en natuurlijk nog veel meer. Verkiezingsprogramma Partij Voor Het Noorden Gemeente Groningen
PDF – 11,8 MB